Veilige en dynamische school
Op de Berensprong creëren we een leeromgeving waarin tegemoet gekomen wordt aan een onderzoekende, proactieve en expressieve houding die kinderen van nature hebben.

Een duidelijke plek heeft: samen leven, samen werken en samen leren. Binnen onze visie zijn uitgangpunten benoemd in de vorm van waarden. Persoonlijke ontwikkeling: RESPECT, ONTWIKKELING, BETROKKENHEID en WELBEVINDEN
Onderwijskundige ontwikkeling: CREATIEF, SOCIAAL, INNOVATIEF en ZELF

Onderwijs op de Berensprong speelt zich af in een voor alle betrokkenen (kinderen, medewerkers en ouders) veilige omgeving, waar in een sfeer van vertrouwen en waardering een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid kan nemen om met plezier te leren, te ontwikkelen en op te voeden.

De school
Onze school heeft een betrekkelijk groot schoolgebouw. Het is in 2007 in gebruik genomen. De school heeft de beschikking over 13 groepslokalen, een jeugdbibliotheek, een gymzaal, een speelzaal voor de jongste kinderen, een gemeenschapsruimte met een podium (een ruimte waarin onder andere handvaardigheid plaatsvindt), een beerleerplein, een teamruimte, een directiekamer en meerdere multifunctionele ruimtes. Het gebouw biedt dus buiten de groepslokalen ook mogelijkheden voor de leerlingen om zelfstandig te werken.

De school kent op dit moment een stabiel leerlingaantal van rond de 270
leerlingen. Er zijn 13 groepen:

• 3 onderbouwgroepen (groepen 1/2) + 1 instroomgroep
  • 6 middenbouwgroepen (groepen 3, 4 en 5)
  • 3 bovenbouwgroepen (groep 6, 7 en 8)

Ons enthousiast team
Onze groepsleerkrachten zijn verantwoordelijk voor de voorbereiding en uitvoering van de activiteiten voor de leerlingen, het onderwijsprogramma, de leerlingenzorg en de gezamenlijke activiteiten. Daarnaast hebben zij een ondersteunende taak in de schoolorganisatie.

Henk Schreurs
Sjaak Nijsen
Conciërge

Berensprong actief
Naast de vieringen worden er ook allerlei andere activiteiten georganiseerd. Voorbeelden hiervan zijn Kinderboekenweek en de Koningsspelen. Onze school ligt dicht bij het Mijnweggebied. We maken regelmatig gebruik van de activiteiten die daar georganiseerd worden.

Door samenwerking met de plaatselijke verenigingen en de gemeente kunnen we de kinderen laten genieten van clinics en gymlessen. Dit gebeurt structureel tijdens één van de twee gymnastieklessen. Hier zijn de kinderen aan de slag met een verenigingssport of met een gymles gegeven door een vakleerkracht. Voor de muzieklessen is ook naar verdieping gezocht. Via de muziekverenigingen worden op vrijdag muzieklessen aangeboden aan alle kinderen!